constantin57
609 poze   15183 vizite

COZONACI

Cozonaci moldovenesti
Aluatul cantitati:
Pentru 1 Kg faina (000) 75gr.drojdie 300ml lapte 200 gr. zahar 5 oua 100gr. unt 100ml. ulei 2 pachete cu zahar vanilinat 25 ml esenta de rom 1 lingurita cu sare 1 lingura lamie rasa.
Proces tehnologic : Specialistul sunt eu si am conceput aceasta reteta in asa fel incit fiecare barbat sa o poata face. Nu lasati sotia sa va laude fata de prietene ! Am auzit urmatoarele replici de la sotii lor. - Un exemplu prost pentru barbati !! Restul sunt injuraturi .. ma opresc. Prima conditie: toate produsele se pregatesc de cu seara sa fie la temperatura din bucatarie. A doua conditie: in bucatarie sa fie cald . Se iau 2 vase ,unul mai mare unde vom framinta aluatul si unul mai mic . Maiaua. In vasul mare punem 100gr. zahar si 75gr. drojdie si pasam pina lichefiem drojdia. Adaugam laptele caldut (300ml.) apoi 250gr. faina. Se amesteca acoperim vasul si lasam la crescut 30 minute. In al doilea vas mic separam galbenusul de albus la 5 oua. Peste galbenusuri punem 100gr. zahar,2 pachete de zahar vanilinat,25mg. esenta de rom,1 lingura cu lamiie rasa,1 lingurita cu sare (nu cu virf). Se freaca totul pina obtinem o pasta omogena.Adaugam 100ml. ulei si 100gr. unt incalzit putin si amestecam pina se incorporeaza totul. In acest timp maiaua din primul vas a crescut. Combinam galbenusurile si celelalte ingrediente cu maiaua, adaugam 750gr. faina. Framintam aluatul ( in timp ce framintati presarati faina pe fundul vasului impaturind in doua aluatul de 40-50 ori sa nu se prinda de miini, potrivim in acest fel si consisistenta aluatului) acoperim vasul si punem la crescut. Rezulta aproximativ 2Kgr. aluat. In timp ce aluatul creste: Umplutura; 1) dam prin masina de nuca 700g. miez de nuca. 2) Adaugam; 100gr. zahar, 1 lingura de cacao, 1 pachet cu zahar vanilinat, 1 flacon(25g.) esenta rom. 3) Amestecam totul foarte bine. 4) Se bat spuma albusurile celor 5 oua. 5) Se moaie miezul de nuca cu spuma de albus sa poata fi intinsa (umplutura) pe foaia de aluat. Rezulta aproximativ 1Kg. umplutura. In functie de tavile pe care le aveti din 2Kg. de aluat se pot face cam 2 cozonaci de 800gr.aluat si unul mai mic din ce ramane. Calculati totul in functie de cit aluat si cita umplutura obtineti D-voastra.Se lasa la crescut in tavi cam 20-25 de minute. Spargem un ou adaugam esenta de rom si zahar vanilinat (la ochi) batem bine .Cu aceasta ungem cozonacul inainte de al da la cuptor. Restul se poate deduce din poze. Focul la aragaz il reglati in functie de experienta si aragazul pe care il aveti. La mine focul il dau foarte mic (aproape pilpiie). Dupa o jumatate de ora(nu mai devreme) uitati-va in cuptor si corectati focul daca este nevoie. Timp de coacere 1 ora pentru 2 cozonaci. Uf !! mai greu de scris decit de facut !!
PS Din observatiile mele si opinia membrilor familiei cel mai bun cozonac iese intinzind din 800gr.aluat intr-o singura foaie si 400gr.umplutura intinsa uniform si rulat.
Copy (2) of P1000402
Copy (2) of P1000402
Copy (2) of P1000407
Copy (2) of P1000407
Copy of P1000403
Copy of P1000403
Copy (2) of P1000392
Copy (2) of P1000392
P1000393
P1000393
P1000394
P1000394
P1000395
P1000395
P1000396
P1000396
P1000397
P1000397
P1000398
P1000398
P1000399
P1000399
P1000400
P1000400


Comentarii album • 11
mara94 31 mai 2013  
esti tare draguta,multumim ptr minunata ta reteta,cu siguranta am sa o incerc,ptr ca reteta care am folosit o de paste nu a fost pe masura asteptarilor mele. arata minunat! felicitari!
Raportează
constantin57 31 mai 2013  
Multumesc !! Dar era mai bine la genul masculin.
Raportează
elenaB 25 august 2011  
Ce bine arata, cred ca sunt deliciosi!
Raportează
madalinayly 27 martie 2011  
arata super...ganditi-va si la noi!
Raportează
clematita 8 august 2010  
au ce-mi plac ca la moldova nu se fac nicaieri cozonaci.
Raportează
lalea 16 aprilie 2010  
super barbat!sotia trebuie sa fie ff fericita!exceptionali cozonaci!
Raportează
lauracora 31 ianuarie 2010  
ce pofta mii acuma de prajituri si de tot felu
Raportează
adiviscan 7 octombrie 2009  
super
Raportează
pintzi 13 iulie 2009  
ce de bunatati...si ce pofta mi-ati facul....
Raportează
loretm 2 iunie 2009  
ce bine arata,felicitari
Raportează
Meme 16 martie 2009  
Cred ca ma mut la dumneavoastra!!:)))
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.